Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، علیرضا زاکانی شهردار تهران به همراه برخی از معاونان خود میزبان علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران بود و در این جلسه فرصت ها و چالش‌های پیش رو مدیریت شهری پایتخت در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در آستانه عید نوروز مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت و پیشنهادهایی نیز در زمینه افزایش تعاملات بین دو دستگاه شهرداری تهران و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی داده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله موضوعاتی که در این جلسه مشترک مطرح شد موضوع ضرورت اهتمام در بخش تاریخی شهر تهران و کاربری رایگان و معافیت‌های مالیاتی در بخش‌های مختلف گردشگری، مرمت و احیای بناهای فرهنگی و تاریخی شهر تهران بود.

همچنین در این جلسه درباره بسته بودن درب‌های اماکن تاریخی تملک شده و لزوم توجه به بهره برداری از آن توسط بخش خصوصی، توجه به نگهداری مسیل‌ها، قنوات، انهار، تابلوهای راهنما، تملک و بهره‌برداری از خانه های مشاهیر، توجه به تبلیغات شهری در حوزه گردشگری جهت بازدید از اماکن و زیبایی های تهران، دایر کردن بازارچه صنایع دستی در ایام نوروز صحبت شد.

ادامه نورپردازی خلاقانه در شهر تهران و گسترش آن به سمت اماکن تاریخی و میراثی از جمله سر در باغ ملی، ارائه تورهای ارزان قیمت با کمک سازمان گردشگری شهرداری تهران، پیش بینی کیوسک‌های راهنمای گردشگری در شهر تهران در  نوروز، توجه به حریم حرم شاه عبدالعظیم حسنی (ع)، پیشنهاد انجام پروژه های مشترک جهت موزه بزرگ ری، توجه به ظرفیت چشمه علی به منظور ایجاد سایت موزه و ثبت جهانی این مکان، توجه به احداث خانه موزه در محله‌های تهران، تشکیل ستاد نوروزی ۱۴۰۱ از جمله پیش بینی اتوبوس های گردشگری از دیگر مواردی بود که در جلسه شهردار تهران و معاون میراث فرهنگی مطرح و بررسی شد.

در انتهای این جلسه،  علیرضا زاکانی شهردار تهران پیشنهاد تشکیل کارگروه مشترکی را داد و تاکید کرد کارگروه پس از تشکیل پیش نویس تفاهم نامه‌ای را تهیه کند تا جهت ارائه خدمات متقابل به امضاء طرفین برسد.

کد خبر 660762

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: میراث فرهنگی شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۹۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری

به گزارش خبرنگار مهر، علی صالحی صبح پنج شنبه به خبرنگاران بیان کرد: جمعی از طلاب خواهر حوزه‌های علمیه بیرجند و خوسف از ظرفیت‌های گردشگری خوسف بازدید کردند.

رئیس میراث فرهنگی خوسف گفت: این کاروان ۷۵ نفره در سفر یک روزه به این شهرستان از منظر و بافت ۵۰۰ هکتاری فرهنگی تاریخی خوسف، آرامگاه ابن حسام، مزارع کشاورزی، خانه‌های تاریخی دکتر شکوهی و میرزا جعفر، مسجد جامع و دریاچه طبیعی گواب این شهر دیدن کردند.

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف افزود: تبیین شاخص‌های مختلف معماری اسلامی، انتقال فرهنگ و هنر منطقه، اهمیت میراث تاریخی و کهن و حفظ و نگهداشت آن از جمله اهداف تورهای گردشگری یک روزه است.

وی گفت: شهر خوسف در ۳۶ کیلومتری غرب بیرجند و در حاشیه کویر لوت قرار گرفته است و به دلیل وجود کتیبه‌های تاریخی کال جنگال در نزدیکی خوسف و وجود محوطه‌های قبل از اسلامی، نشان از قدمت این شهرستان در این دوران دارد.

صالحی افزود: در دوران اسلامی، اوّل بار جیهَانی در اَشکال العالم از خوسف نام برده و می‌نویسد: «شهری خُرد است و در آن بُستان‌های بسیار و زراعت همراه است و عمارت فراوان و آب‌های بسیار.»

وی گفت: حمدالله مستوفی اولین کسی است که در سال ۷۴۰ ه. ق در نُزهه القلوب نام کنونی خوسف را آورده و درباره آن چنین می‌گوید: «خوسف شهر کوچکی است و چند موضع توابع دارد و آب آن از رودخانه باشد و دیه‌ها را آب از کاریز باشد و در آنجا همه نوع محصولی حاصل آید.»

مسئول میراث فرهنگی خوسف گفت: حافظ اَبرو در مورد تعداد دهات، مزارع و موقعیت شهر خوسف چنین نوشته: «بیست قریه و صد مزرعه از توابع خوسف است که بر کنار بیابان است و بر آن طرف بیابان، حدود کرمان است. خَبیص از نواحی آن است و آن را بیابان لوت خوانند و در تابستان از آن موضع نمی‌توان گذشت.

صالحی یادآور شد: بافت تاریخی خوسف که از دوران صفویه به بعد شکل گرفته، نشان از پیشینه عظیم معماری در این شهر دارد. بیشتر آثار معماری فعلی شهر متعلق به دوره صفوی تا قاجار است.

کد خبر 6094885

دیگر خبرها

  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران/ سرانجام ایجاد شهرداران ویژه ناحیه چه شد؟
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد