Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا از میراث آریا، سید عزت‌الله ضرغامی روز شنبه - ۷ اسفندماه- در حاشیه بازدید از بخش‌های مختلف موزه آبگینه و سفالینه‌های ایران گفت: این موزه واقعا آیینه تمام‌نمای تمدن ایران از چندهزار سال قبل و گنجینه‌ای از هنر مردم ایران در طول قرون و هزاره‌های متمادی است که متعلق به تمدن بشری است. بازدید از این موزه را به تمام علاقه‌مندان به تاریخ و فرهنگ ایران توصیه می‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: زمانی که سوابق آثار این موزه بررسی می‌شود، می‌بینیم که ایران پیشگام و پرچمدار در این دو حوزه بوده است و این مسئله مهمی است. این موزه به لحاظ کارهای بسیار فاخر، ظریف، حساب‌شده، زیبا، برگرفته از اعتقادات و آیین‌های بسیار ارزشمند است. پشت هر کدام از این آثار هنری دنیایی از اتفاقات فرهنگی و رفتاری و آیینی است که همکاران ما به خوبی توضیح دادند.
 
وی افزود: همکاران ما در استان تهران و مدیریت مجموعه موزه آبگینه و سفالینه مدتی است که بازسازی و مرمت آن را با عشق و علاقه و همچنین با وسواس و دقت انجام دادند. مرمت‌ها بسیار علمی و ارزشمند است. بسیاری از افرادی که به فعالیت‌های این بخش از میراث‌فرهنگی علاقه‌مند هستند از موزه آبگینه به عنوان الگو بازدید کنند.

وزیر میراث فرهنگی ادامه داد: ما به تعامل فرهنگی اعتقاد داریم. در کنار تهاجم فرهنگی که حرف بسیار درستی است و همواره باید مراقب آن باشیم، تعامل فرهنگی و ارتباطات فرهنگی و علمی بسیار ارزشمند است و جمهوری اسلامی ایران  کاملا همسو با این راهبرد است. بنابراین به اعتقاد من این ویترین‌ها که سازنده‌اش ایرانی نیست، کاملا استاندارد و برای اشیای تاریخی ما با ظرافت ساخته شده و زیبایی‌های اثر را نشان می‌دهد. این آثار را در کمتر جایی می‌توان دید و در سطح جهانی جزو الگوها است.

رونمایی کتاب «راهنمای گردشگری تهران، ری و شمیران»

ضرغامی همچنین روز شنبه در حاشیه بازدید از موزه آبگینه و سفالینه از کتاب راهنمای گردشگری تهران، ری و شمیران رونمایی کرد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پس از رونمایی راهنمای گردشگری تهران، ری و شمیران گفت: این کتاب یک راهنمای گردشگری بسیار ارزشمند است. تهران با قدمت ۲۳۶ساله‌ای که دارد در مرکز عمده‌ترین تحولات تاریخی، فرهنگی و اجتماعی بوده است.

وی افزود: مردم برای گردشگری به نقاط مختلف کشور می‌روند که درست است، اما به همه آن‌ها توصیه می‌کنم برای گردشگری تهران را هم انتخاب کنند، پایتخت برای تهرانی‌ها و هم برای سایر استان‌ها یکی از بهترین و متنوع‌ترین سوژه‌های گردشگری است که کمتر به این مسئله توجه شده است.

ضرغامی تصریح کرد: تهران بسیار دیدنی است، خود تهرانی‌ها بسیاری از نقاط دیدنی و جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی را نمی‌شناسند، این یک خلا مهم در حوزه گردشگری بود که الان با زحماتی که مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان تهران (پرهام جانفشان) و همکارانشان انجام دادند، کتاب ارزشمندی با عنوان راهنمای گردشگری تهران، ری و شمیران طراحی و چاپ شده است.

وی ادامه داد: برجستگی مهم این کتاب مهندسی بسیار خوبی است که روی مسیرهای مختلف گردشگری انجام شده است. اگر بخواهید تعداد زیادی از آثار را در تهران ببینید از روی این کتاب می‌توانید، یک مسیر را انتخاب کنید و بازدید کنید که باعث صرفه‌جویی وقت می‌شود؛ همچنین هارمونی و هماهنگی مناطق را به خوبی می‌توانید حس کنید.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: در تعطیلات نوروز با توجه به این که تهران خلوت است فرصت خوبی برای بازدید از آثار تاریخی این شهر است و مردم می‌توانند با یک برنامه‌ریزی خوب و با استفاده از این کتاب  تهران‌گردی کنند.

کتاب راهنمای گردشگری تهران، ری و شمیران، هشت مسیر پیاده گردشگری در بافت تاریخی تهران، مسیر راسته‌های بازار تهران، چهار محور خیابان ولیعصر، مرکز شهر، سید خندان، غرب، محور گردشگری زیارتی، سیاحتی شهر ری، سه مسیر پیاده گردشگری در شمیران و مسیرهای کوهپیمایی تهران را روایت می‌کند.

برچسب‌ها سید عزت الله ضرغامی صنایع دستی بنیاد سینمایی فارابی میراث فرهنگی موزه آبگینه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سید عزت الله ضرغامی صنایع دستی بنیاد سینمایی فارابی سید عزت الله ضرغامی صنایع دستی بنیاد سینمایی فارابی میراث فرهنگی موزه آبگینه راهنمای گردشگری تهران گردشگری و صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی موزه آبگینه ری و شمیران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۲۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی

در تفاهم‌نامه‌ای بین مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور و سازمان میراث فرهنگی تلنگانه قرار شده است آثار موزه باستان‌شناسی حیدرآباد احیا خواهد شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، موزه باستان‌شناسی حیدرآباد با امضای تفاهمنامه‌ای بین سازمان میراث فرهنگی تلنگانه و مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور، رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دهلی، جانی دوباره خواهد گرفت. این تفاهمنامه در حضور خانم شایلاجا رامایر قائم‌ مقام وزیر جوانان و گردشگری ایالت تلنگانه، خانم باهارتی هولیکاری، مدیر سازمان میراث فرهنگی و دکتر مهدی خواجه پیری، رئیس مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور، به امضا رسید.

موزه باستان‌شناسی حیدرآباد با بیش از 30 هزار اثر نفیس، از جمله نسخه‌های خطی بی‌نظیر، نقشه‌های کهن، کتیبه‌ها، سکه‌ها، مینیاتورها و اسناد، گنجینه‌ای بی‌مانند از تاریخ و فرهنگ را در خود جای داده است. این موزه تحت برنامه‌ای جامع، توسط مرکز بین المللی میکروفیلم نور و کارشناسانی از ایران مرمت، فهرست‌نویسی و دیجیتال‌سازی خواهد شد.

مجموعه کم‌نظیر آثار موزه حیدرآباد، که شامل بزرگترین مجموعه سکه‌های جهان و همچنین مومیایی 2500 ساله شاهزاده نایشو از مصر می‌شود، حکایت‌گر دوره‌ های مختلف تاریخی از جمله مغول، بهمنی و تغلق است. این گنجینه گرانبها، یادگار آخرین نظام حیدرآباد، میر عثمان علی‌خان بود و برای حفظ و نگهداری به سازمان میراث فرهنگی تلنگانه سپرده شده است.

مرکز میکروفیلم نور پیش از این با 51 کتابخانه در هند همکاری داشته و پروژه‌های مرمت، بازسازی، دیجیتال‌سازی و فهرست‌نویسی را با موفقیت به انجام رسانده است.

بزرگترین شاعر شیعی کشمیر

خواجه‌پیری، رئیس مرکز میکروفیلم نور، در این مراسم گفت: امضای این تفاهمنامه، نویدبخش همکاری‌های ارزشمند بین ایران و هند در زمینه حفظ و احیای میراث فرهنگی مشترک دو کشور است. بدون شک، تبادل دانش و تخصص در این زمینه، به حفظ گنجینه‌های زبان فارسی برای نسل‌های آینده کمک خواهد کرد.

مرکز میکروفیلم نور، در راستای حفظ و نگهداری اسناد تاریخی ارزشمند، دو پروژه بزرگ دیجیتال‌سازی را در حال حاضر در دست دارد. این پروژه‌ها شامل 33 میلیون‌ سند فارسی از موسسه تحقیقاتی آرشیو تلنگانه و مجموعه دو هزار نسخ خطی فارسی و عربی انجمن ترقی اردو می‌شود. تاکنون، سه میلیون و 600 هزار سند از آرشیو تلنگانه دیجیتال‌سازی شده و 412 هزار سند نیز مرمت و 26 جلد فهرست از آن به چاپ رسیده است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • «رنگین‌کمان تمدن‌ها» رونمایی می‌شود
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران/ سرانجام ایجاد شهرداران ویژه ناحیه چه شد؟
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • انعقاد تفاهم‌نامه مشترک حوزه گردشگری با ۶ استان در نمایشگاه ایران اکسپو
  • نصب بیش از ٥٠ تابلوی دو زبانه راهنمای گردشگری در روستای پالنگان
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری خراسان رضوی در نمایشگاه صادراتی تهران
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری، اقتصاد زیارت و گوهرسنگ‌ها در اکسپو‭۲۰۲۴ تهران 
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد