Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول وزارت میراث فرهنگی گفت: طرح" شب‌های سفید" در دست برنامه‌ریزی است تا بتوانیم بر مبنای آن ساعات بازدید از تعدادی از موزه‌ها را به صورت آزمایشی تا ساعت ۲۲ یا ۲۳ افزایش دهیم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ تهران به عنوان پایتخت ایران و مرکز تجاری-سیاسی کشور جمعیتی بالغ بر 9 میلیون نفر به عنوان جمعیت ثابت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به علاوه مطابق با آمار 3 میلیون نفر هم از شهرستان‌های اطراف تهران مانند کرج، شهریار، رباط کریم و ورامین روزانه به تهران می‌آیند و 500 هزار مسافر نیز در روز وارد پایتخت می‌شوند؛ اما چند درصد از این جمعیت از اماکن دیدنی تهران بازدید می‌کنند؟

یک شهر شلوغ 14 میلیون نفری که قریب به اتفاق شهروندانش جز به کار، رسیدن به منزل و استراحت کردن به چیز دیگری فکر نمی‌کنند.

شاید همین باشد که جمعیت مهاجرینی که سالانه از تهران به خارج از کشور کوچ می‌کنند رو به افزایش گذاشته است. اما تهران علاوه بر کار، ترافیک، نزاع و آلودگی، آثار دیدنی فراوانی دارد که کمتر شناخته شده است؛ براساس نتایج یک تحقیق علمی، افرادی که به تهرانگردی علاقه‌مند هستند کمتر در معرض افسردگی و وسوسه خروج از کشور قرار دارند.

به گفته معاون اجتماعی و فرهنگی اسبق شهرداری تهران، این شهر بیش از 2 هزار نقطه گردشگری، زیارتی، تاریخی و تفریحی دارد که برای بازدید از تمام این جاذبه‌های گردشگری باید 35 روز زمان گذاشت.

فارغ از همه این مباحث آن چیزی که کام تمام دنیا به خصوص علاقمندان و فعالان صنعت گردشگری را در حدود 19 ماه تلخ کرده است؛ شیوع ویروس منحوس کرونا است که موجب تحمیل خسارات زیان‌بار ‌و بعضاً جبران ناپذیری به جای جای بدنه این صنعت شده است؛ به گواهی کارشناسان و  صاحب نظران این خسارات در ایران بیشتر از سایر کشورهای جهان قابل لمس و محسوس بوده است. متأسفانه باید گفت نظرات و تصمیمات نادرست و کارشناسی نشده‌ای نظیر تعطیلی اماکن تاریخی و گردشگری روباز کشور که عملاً تهدیدی برای انتشار ویروس نداشتند نیز سهم قابل توجه‌ای درایجاد این خسارات زیان‌بار داشت.

اما هم‌اکنون و همزمان با افزایش سرعت واکسیناسیون در کشور و کاهش آمار مبتلایان و مرگ‌و‌میر، همه صحبت‌ها حول محور حذف بسیاری از محدودیت‌ها در مشاغل و اماکن و یا دست کم تبدیل آن به شکلی هوشمند است تا دوباره شاهد رونق اقتصادی و بازگشت جریان عادی زندگی باشیم.

در این میان اما نکته قابل توجه و حائز اهمیت این است که برای شهری با مختصات خاص تهران شاید لازم باشد در ساعات و روزهای قابل بازدید از اماکن تاریخی تجدیدنظر صورت گیرد چراکه هم اکنون و در حال حاضر و به صورت معمول، بازدید از این اماکن و موزه ها معمولا تا ساعت 18 امکان پذیر است درحالی که ساعات کار اداری در شهر تهران معمولا درطول ایام هفته تا ساعت 17 و یا دست کم 16 ادامه دارد و پرواضح است در مدت یک تا دوساعت باقیمانده طبعا فرصتی برای بازدید و گردشگری باقی نخواهد ماند. 

بر همین اساس محمدرضا کارگر مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی‌تاریخی کشور در گفت‌و‍‌گو با تسنیم در خصوص تدابیر اتخاذ شده به منظور انطباق هرچه بیشتر ساعات کاری موزه ها با ساعات فعالیت شغلی شهروندان تهرانی و توسعه گردشگری در پایتخت گفت: موزه‌ها نه تنها در ایام آخر هفته‌ها تعطیل نیستند بلکه فراتر از آن و با جهت خدمت‌دهی مناسب هرچند تعداد روزهای تعطیلی رسمی کشور 15 روز است، اما  به‌صورت تدریجی تعطیلی موزه‌ها را شش روز کاهش دادیم. بر این اساس مطابق مصوبه هیئت دولت موزه‌ها فقط در روزهای شهادت امام علی(ع) ، 28 صفر مصادف با وفات پیامبر(ص) و شهادت امام حسن مجتبی، تاسوعا و عاشورای حسینی، شهادت امام جعفر صادق و 14 خرداد سالروز ارتحال امام خمینی تعطیل است در نتیجه در واقع موزه‌ها و اماکن تاریخی کشور تنها شش روز در کل سال تعطیل هستند و همچنین بازدید از موزه‌ها در شش ماهه اول سال تا ساعت 7 بعد از ظهر امکان پذیر است و در نیمه دوم سال ساعات بازدید با یک ساعت کاهش  تا ساعت 6 بعداز ظهر  ادامه دارد.

وی در ادامه گفت: افزون بر این در طول سال چندین روز بازدید از موزه‌ها رایگان است تا مردم بیشتری بتوانند از این اماکن تاریخی بازدید به عمل آورند.

به اعتقاد مدیرکل موزه‌ها محدود بودن ساعات بازدید از موزه‌ها در تمام کشورها متداول است به گونه‌ای که حتی بازدید از موزه بزرگ لوور نیز از این قاعده مستثنی نیست و امکان بازدید از آن در شب مهیا نیست چرا که هزینه‌های جاری مربوط به موزه‌ها در ساعات بازدید بسیار سنگین است.

کارگر در پایان‌خاطر نشان کرد: با توجه به اقتضائات مدیریت فرهنگی جامعه و بر اساس نتایج حاصل از بررسی‌ها طرحی به نام " شب‌های سفید" در دست بررسی و برنامه‌ریزی است تا بتوانیم بر مبنای آن ساعات بازدید از تعدادی مشخص از موزه‌ها را به صورت آزمایشی تا ساعت 22 یا 23 افزایش دهیم. طبعاً در صورت استقبال مردم و همچنین تأمین پرسنل و اعتبارات لازم این طرح نهایی خواهد شد و با اجرای  آن  شهروندان می‌توانند شب‌ها هم به بازدید از  موزه ها بپردازند.

به نظر می‌رسد از آنجایی که بخش قابل توجهی از شهروندان تهرانی، شاغل بوده و در طول هفته ساعات زیادی از روز را در محل کار و بعد از آن در ترافیک‌های سنگین سپری کرده و بعد از یک روز کاری چیزی جز خستگی روح و جسم برای آنان باقی نمی‌ماند؛ به منظور بازدید از اماکن تاریخی و گردشگری به ناچار زمانی جز تعطیلات آخر هفته ندارند لذا به نظر می‌رسد لازم است مسئولان مربوطه همزمان با کاهش احتمالی محدودیت‌های کرونایی در خصوص زمان بازدید اماکن گردشگری تجدیدنظر و بازنگری کنند تا شهروندان خسته از هیاهوهای روزمره تهران بتوانند با فراغت بال بیشتر و در زمانی مناسب‌تر به تماشای جلوه‌های هنر و فرهنگ غنی ایرانی- اسلامی که همواره نشان از عظمت و مجد این سرزمین کهن دارد، بنشینند. این اقدام بدون تردید علاوه بر افزایش ترغیب و تشویق شهروندان به بازدید از این اماکن و گشایش اقتصاد گردشگری، در عمل موجب رشد و توسعه فرهنگی و به همراه آوردن آثار سازنده و مثبت اجتماعی خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بازدید از موزه ساعات بازدید اماکن تاریخی موزه ها موزه ها تا ساعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۴۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری، اقتصاد زیارت و گوهرسنگ‌ها در اکسپو‭۲۰۲۴ تهران 

به گزارش قدس خراسان به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی، سید جواد موسوی اظهار کرد: این اداره کل به معرفی قابلیت‌ها و طرفیت‌های گردشگری و تدوین سند زنجیره ارزش گردشگری و اقتصاد زیارت پرداخته است. 

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی تصریح کرد: معرفی زنجیره‌های ارزش بخش‌های مختلف اقتصادی کشور با همت وزارت کشور و در سالن ۴۱ برگزار شده است. 

وزیر کشور و استاندار خراسان رضوی و همچنین مریم جلالی معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی از غرفه این استان بازدید و مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان به تشریح ظرفیت‌های زنجیره‌های ارزش گردشگری و گوهر سنگ‌ها پرداخت.

دیگر خبرها

  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • این افراد می‌‎توانند رایگان از اماکن تاریخی کرمانشاه بازدید کنند
  • معاون امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی از خانه انصاری ارومیه بازدید کرد
  • بازدید معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزارت میراث‌فرهنگی از پروژه جداره‌سازی خانه گردشگری ارومیه
  • بازدید معاون امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از قلعه بدلبو ارومیه
  • بازدید رایگان از موزه‌های سیستان و بلوچستان ویژه معلمان و اساتید
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری خراسان رضوی در نمایشگاه صادراتی تهران
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری، اقتصاد زیارت و گوهرسنگ‌ها در اکسپو‭۲۰۲۴ تهران 
  • تله‌کابین می‌تواند به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد