Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا کارگر در خصوص شایعات مبنی بر خارج شدن کاخ گلستان از ثبت جهانی گفت: چنین شایعه‌ای صحت ندارد و این مجموعه با رعایت استانداردهای لازم به فعالیت خود ادامه می‌دهد و خطری آن را تهدید نمی‌کند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ هفته تهران بهانه‌ای شد تا بار دیگر به معضلات عرصه میراث فرهنگی و گردشگری این کلان شهر اشاره کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کلان شهری که به اندازه تمام وسعتش جاذبه‌های گردشگری را در خود جا داده است اما همواره مغفول می‌مانند و صرفا در سال‌های گذشته شاهد بودیم که تهران با انبوهی از جاذبه‌های گردشگری به معبر و نه مقصد گردشگری تبدیل شده است.

12 میلیون بازدید از کاخ نیاوران

محمدرضا کارگر، مدیرکل موزه ‌ها و اموال منقول تاریخی وزارت میراث فرهنگی، در این خصوص به خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا گفت: زمانی که به برنامه‌های تورهای بین‌المللی و یا مقاصد گردشگری مردم در نوروز نگاه می‌کردیم، تهران صرفا معبر بود و گردشگران خارجی وارد تهران می‌شدند و از این شهر به سایر مقاصد گردشگری عزیمت می کردند.

او افزود: پیش از شیوع کرونا در ایام نوروز تا نزدیک به 12 میلیون بازدید از مجموعه سعدآباد و 8 میلیون بازدید از کاخ گلستان ثبت شده است. سامان دهی جاذبه های تاریخی در سطح شهر تهران سبب شد تا تهران در چند سال اخیر خود به یک مقصد گردشگری بدل شود.

این مقام مسئول در وزارت میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: جاذبه‌های تهران در این برهه زمانی به دو قسمت مدرن و تاریخی تقسیم می‌شوند. امروزه برج میلاد، پل طبیعت، مراکز خرید بزرگ و سرشناس و رستوران‌های خوب سبب شده تا علاوه بر میراث فرهنگی، جاذبه‌های مدرن نیز نقشی اساسی در جذب گردشگر داشته باشند.

200 موزه تهران آماده جذب گردشگر هستند

مدیرکل موزه ‌ها و اموال منقول تاریخی وزارت میراث فرهنگی افزود: در گذشته تهران را به عنوان شهر تاریخی نمی‌شناختند اما امروز غالب گردشگری در حوزه تهران با احداث موزه‌های جدید به سمت میراث فرهنگی سوق پیدا کرد. امروز شهر تهران 200 موزه دارد و این رقم در کشور منحصربه فرد است و شاید تنها استانی که به تهران نزدیک باشد خراسان رضوی است.

کارگر با اشاره به نقش موزه‌ها در جذب گردشگر به تهران ادامه داد: امروز موزه‌های تهران با تنوع بسیار صرفا نقش تاریخی ایفا نمی‌کنند و بعضا مراکز فرهنگی هستند که مقصد گردشگری تبدیل شده‌اند. کاخ گلستان، نیاوران، سعدآباد، میدان مشق و مجموعه موزه های بسیار زیادی که در آن حوالی قرار دارند در دل بناهای تاریخی بوده که نشان می دهد از این بستر تاریخی برای تاسیس موزه ها و سامان دهی مقوله گردشگری استفاده شده است. 

ایجاد تنوع در موزه ها در دستور کار است

این مقام مسئول در وزارت میراث فرهنگی با تاکید بر نقش وزارتخانه ها و سایر نهادها در توسعه موزه ها در شهر تهران اذعان کرد: امروزه وزارت نفت و دانشگاه تهران با محوریت قرار دادن بناهای تاریخی خود به دنبال ایجاد موزه‌های متنوعی هستند که می‌تواند جنبه‌های جذاب‌تری برای مخاطبان ایجاد کند که نمونه‌های بارز آن باغ موزه نگارستان و پمپ بنزین دروازه دولت است.

مدیرکل موزه ‌ها و اموال منقول تاریخی وزارت میراث فرهنگی در خصوص آخرین وضعیت مجموعه تاریخی دارالفنون گفت: تفاهم‌نامه‌ای میان وزرات میراث فرهنگی و وزارت آموزش و پرورش منعقد شده است تا این محل به موزه تبدیل شده و در آن فعالیت‌های جنبی نیز در دستور کار قرار گیرد. مرمت دارالفنون آغاز شده است و اضافه کردن کاربری های جدید در این محل در مراحل پایانی قرار دارد.

او افزود: این قبیل تلاش ها در خصوص مجموعه کلاه فرنگی نیز ادامه دارد. تفاهمات در این زمینه انجام شده است و مطالعات نیز در حال انجام است. اگر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عنایت داشته باشد در کمتر از یک سال دیگر می توان درب های این مجموعه را به روی علاقه مندان گشود.

افتتاح خانه موزه شهید تندگویان تا یک سال دیگر

کارگر در خصوص آخرین وضعیت خانه موزه شهید تندگویان اظهار کرد: این مجموعه کامل شده و مدیریت آن زیر نظر وزارت نفت است. خانواده شهید تندگویان در این زمینه همکاری کامل را انجام داده‌اند و وزارت میراث فرهنگی آماده است تا در راستای راه اندازی هرچه سریع تر این مجموعه همکاری لازم را داشته باشد و اگر اراده لازم وجود داشته باشد، به زودی این مجموعه افتتاح خواهد شد و می‌توان در سال 1400 نیز از این پروژه رونمایی کرد.

این مقام مسئول در وزارت میراث فرهنگی در خصوص شایعات مبنی بر خارج شدن کاخ گلستان از ثبت جهانی افزود: چنین شایعه‌ای صحت ندارد و این مجموعه با رعایت استانداردهای لازم به فعالیت خود ادامه می‌دهد و خطری آن را تهدید نمی‌کند.

مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی وزارت میراث فرهنگی در پایان خاطرنشان کرد: سال گذشته برنامه‌های مفصلی در خصوص هفته تهران برگزار شد اما در سال جاری به علت شیوع کرونا نمی‌توان آنگونه که شایسته است این مراسم را برگزار کرد ولی می‌توان در این هفته عنوان کرد که پروژه‌های تاریخی و فرهنگی تهران همچنان با قدرت در دستور کار قرار دارند.

انتهای پیام: 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: موزه میراث فرهنگی محمدرضا کارگر کاخ گلستان موزه های تهران وزارت میراث فرهنگی شهید تندگویان مدیرکل موزه کاخ گلستان موزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۱۴۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی

در تفاهم‌نامه‌ای بین مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور و سازمان میراث فرهنگی تلنگانه قرار شده است آثار موزه باستان‌شناسی حیدرآباد احیا خواهد شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، موزه باستان‌شناسی حیدرآباد با امضای تفاهمنامه‌ای بین سازمان میراث فرهنگی تلنگانه و مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور، رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دهلی، جانی دوباره خواهد گرفت. این تفاهمنامه در حضور خانم شایلاجا رامایر قائم‌ مقام وزیر جوانان و گردشگری ایالت تلنگانه، خانم باهارتی هولیکاری، مدیر سازمان میراث فرهنگی و دکتر مهدی خواجه پیری، رئیس مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور، به امضا رسید.

موزه باستان‌شناسی حیدرآباد با بیش از 30 هزار اثر نفیس، از جمله نسخه‌های خطی بی‌نظیر، نقشه‌های کهن، کتیبه‌ها، سکه‌ها، مینیاتورها و اسناد، گنجینه‌ای بی‌مانند از تاریخ و فرهنگ را در خود جای داده است. این موزه تحت برنامه‌ای جامع، توسط مرکز بین المللی میکروفیلم نور و کارشناسانی از ایران مرمت، فهرست‌نویسی و دیجیتال‌سازی خواهد شد.

مجموعه کم‌نظیر آثار موزه حیدرآباد، که شامل بزرگترین مجموعه سکه‌های جهان و همچنین مومیایی 2500 ساله شاهزاده نایشو از مصر می‌شود، حکایت‌گر دوره‌ های مختلف تاریخی از جمله مغول، بهمنی و تغلق است. این گنجینه گرانبها، یادگار آخرین نظام حیدرآباد، میر عثمان علی‌خان بود و برای حفظ و نگهداری به سازمان میراث فرهنگی تلنگانه سپرده شده است.

مرکز میکروفیلم نور پیش از این با 51 کتابخانه در هند همکاری داشته و پروژه‌های مرمت، بازسازی، دیجیتال‌سازی و فهرست‌نویسی را با موفقیت به انجام رسانده است.

بزرگترین شاعر شیعی کشمیر

خواجه‌پیری، رئیس مرکز میکروفیلم نور، در این مراسم گفت: امضای این تفاهمنامه، نویدبخش همکاری‌های ارزشمند بین ایران و هند در زمینه حفظ و احیای میراث فرهنگی مشترک دو کشور است. بدون شک، تبادل دانش و تخصص در این زمینه، به حفظ گنجینه‌های زبان فارسی برای نسل‌های آینده کمک خواهد کرد.

مرکز میکروفیلم نور، در راستای حفظ و نگهداری اسناد تاریخی ارزشمند، دو پروژه بزرگ دیجیتال‌سازی را در حال حاضر در دست دارد. این پروژه‌ها شامل 33 میلیون‌ سند فارسی از موسسه تحقیقاتی آرشیو تلنگانه و مجموعه دو هزار نسخ خطی فارسی و عربی انجمن ترقی اردو می‌شود. تاکنون، سه میلیون و 600 هزار سند از آرشیو تلنگانه دیجیتال‌سازی شده و 412 هزار سند نیز مرمت و 26 جلد فهرست از آن به چاپ رسیده است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران/ سرانجام ایجاد شهرداران ویژه ناحیه چه شد؟
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • معاون امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی از خانه انصاری ارومیه بازدید کرد
  • بازدید معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزارت میراث‌فرهنگی از پروژه جداره‌سازی خانه گردشگری ارومیه
  • خرید بلیت موزه‌های مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران اینترنتی شد
  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد